Guatlles escabetxades

Ingredients

(4 persones)
  • 8 guatlles
  • 2 pastanagues tallades a juliana (si no voleu complicar-vos, a rodanxes també va bé)
  • 2 cebes tallades a juliana
  • 4 dents d'all
  • 1 Manat d'herbes aromàtiques (romaní, llorer, farigola)
  • Perbre negre en gra
  • 400 cl d'oli
  • 200 cl de vinagre
  • 200 cl de vi blanc
  • La pela d'una taronja (sense part blanca)
  • Sal
  • Aigua

Elaboració

Poseu les guatlles en una cassola amb les cebes, les pastanagues, la pela de taronja, els alls, les herbes, el pebre en gra, l'oli, la sal, el vinagre, el vi blanc i aigua que cobreixi.

Tapeu-les i deixeu-les coure fins que la carn sigui tova.

Deixeu-ho reposar unes 24 hores.

Ens les podem menjar tèbies o fredes, ideal per fer-ne una fantàstica amanida. I es conservaran uns cinc dies dins de la nevera en un recipient hermètic.

També podem jugar amb les herbes aromàtiques per fer-ne altres versions, per exemple amb sàlvia si ens agrada, que li aportarà un sabor molt diferent.